Zakynthos

Blog

Insula vesnic tanara – Zakynthos

zakynthos

Zakynthos, recunoscuta ca insula vesnic tanara, este destinatia distractiilor. Dar in acelasi timp locul peisajelor spectaculoase date de falezele inalte si apele albastre si limpezi. Este insula cu plaje si turisti nonconformisti. Isi ascunde istoria in valurile Marii Ionice, la doar 17 kilometri de portul Killini din Peloponez.

Zakynthos era numita, in anii ’60, insula serenadelor, a poeziei si a operelor muzicale. Astazi s-a transformat intr-una moderna, de distractie.

Insula este populata de tot mai multe baruri si discoteci, tot mai numeroase locuri pentru distractie.

Insula Zakynthos, cea mai sudica insula din Marea Ionica, te face sa te simti mereu tanar, indiferent de varsta, pentru ca aici zumzetul si forfota nu inceteaza nicio clipa.

Insula vesnic tanara

Insula a fost descoperita de Zakynthos, fiul lui Dardanos, regele Troiei. A fost stapanita apoi de Ulise. Insula Zakynthos a fost ocupata, de-a lungul timpului, de macedonieni, romani, britanici, venetieni, francezi, napoletani, turci.

Au stapanit-o si au influentat-o in dezvoltarea sa, lasandu-si amprenta asupra culturii, arhitecturii si a stilului de viata. La 21 mai 1864, Zakynthos, impreuna cu celelalte insule din Marea Ionica, s-au unit sub steagul Greciei.

Imnul national “Oda Libertatii”

Zakynthos ocupa un loc important in cultura elena. Imnul national “Oda Libertatii” a fost scris de poetul national al Greciei, Dionysios Solomos, originar din aceasta insula.

De asemenea, in capitala insulei, la muzeul ce-i este dedicat, se afla o bucata de lemn provenita dintr-un arbore de pe dealul Strani. Sub acest arbore, in luna mai a anului 1833, poetul a scris versurile poeziei ce avea sa devina mai apoi “Imnul Libertatii”.

Si pentru ca dorinta lui Solomos a fost ca fiecare grec din lume sa stie cel putin o strofa din scrierea sa, convins si de faptul ca poezia este destinata nu doar elitei, ci intregului popor, poetul foloseste limba populara, si nu greaca clasica in marea sa creatie.

Muzeul Bizantin din Zakyntos

De asemenea, Muzeul Bizantin din Zakyntos este foarte important datorita faptului ca centrul scolii ionice de pictura a fost in aceasta insula, in secolele 17-18. Impresionant este faptul ca pictorii acestei scoli abordau chipurile sfintilor intr-un mod extrem de realist, care la acea vreme parea revolutionar, cu precadere in ochii criticilor.

Capitala insulei, orasul Zakynthos, aproape ca a fost sters de pe fata pamantului la cutremurul din 1953. A fost ulterior reconstruit, incercandu-se cu destul de mult succes recrearea stilului sau original.

Promenada frumoasa de la malul marii atrage turistii, alaturi de multimea de barci pescaresti imprastiate printre marile vapoare si feriboturi.

Iar in spatele acestui peisaj scaldat de valurile Marii Ionice, urca stradutele umbroase, pline de magazine si incarcate de povesti de amor venetiene, caci ei au fost stapanii insulei intre anii 1484 si 1797.

Fara indoiala, cele mai vizitate obiective sunt Pesterile Albastre, din estul Capului Schinari, Parcul National Zante cu rezervatia de broaste testoase Caretta-Caretta si spectaculoasa plaja Navagio, simbolul insulei Zakynthos. Plja Navagio este vestita pentru nisipul de un alb stralucitor si apa limpede si turcuaz.

Sursa: Blog Europa Travel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

Testimoniale

  • M-am intors de curind dintr-un sejur dublu din insula ZAKYNTHOS hotel Andreolas. Hotelul f.curat,se face curatenie zilnic,mic dejun acelasi in fiecare dimineata,dar poti sa maninci cit vrei ,insa cafeaua nu se poate bea,la fel si sucul niste apa colorata

    Viorica
  • Buna. Ne-am intors din Zakynthos, am stat in hotelul Cavo d’ oro este foarte ok ca si hotel, curatenie se face in fiecare zi, daca lasi prosopul jos ti l schimba, lenjeria si toate prosoapele se schimba la 2 zile. In camera am avut chicineta, farfurii, tacamuri, o oala, o cana electrica, un prajitor de paine. Baie este un pic cam mica. Micul dejun a fost foarte bogat aveai ce alege, noi am avut doar mic dejun.

    Georgiana

Rezerva acum!

Verifica disponibilitatea