Zakynthos

Muzee din Zakynthos

Muzee din Zakynthos

Muzeul Bizantin din Zakynthos

Se afla în Piața D. Solomos, cea mai mare și mai fermecătoare a insulei. Muzeul fost deschis publicului în 1960 și este construit pe trei nivele. În interior se află exoziții cu icoane bizantine sculptate în lemn, fresce originale din secolele XV, XVII și XVII. De asemenea, există două încăperi dedicate picturilor din secolul al XVIII-lea, alături de uleiuri pe pânză semnare de artiști mari precum Doxaras, Koutouzis și Kantouni. Importanța deosebită a acestui muzeu este dată de istoria pe care o păstrează cu sfințenie. Este unul dintre puținele locuri unde picturile, sculpturile și materialele plastice reproduc orașul, așa cum arăta el înainte de cutremur. De asemenea, aici descoperi pas cu pas evoluția artistică, de la perioada post bizantină până la arta contemporană greacă. Muzeul este deschis zilnic, cu excepția zilei de luni, de la 8.30 la 15.00.

Muzeul lui Solomos și al lui Kalvos

Muzeul a fost înființat în 1959 de un club de admiratori ai artelor plastice din Zakynthos. El se află în strălucitoarea piață Sf. Marco și este renumit deoarece păstrează relicva celor doi poețiȘ Dionysios Solomos și Andreas Kalvos. Două simboluri naționale reale. În muzeu există artizanale locale, cum ar fi picturile din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, ceramică sculptată, sculpturi și vechi instrumente muzicale. Există și o secțiune dedicată hainelor și armelor ce au aparținut familiilor nobile din secolul trecut. Muzeul este deschis zilnic între orele 9.00 și 14.00.

Biblioteca Primăriei

Biblioteca Primăriei este situată într-o clădire mare din piața Solomos. Povestea sa datează din 1628 și, înainte de a fi distrusă de cutremur și foc, a a păstrat lucrări unice și cărți unice cu poezi. După cutremur, ea a fost deschisă cu ajutorul câtorva patrioți, care și-au donat colecțiile personale și private de cărți vechi în scopul reconstruirii trecutului. Astfel, turiștii și locuitorii insulei Zakynthos se pot bucura astăzi de o incursiune în trecut, printre manuscrise , ilustrații și cărți cu o veche și impresionantă istorie. În bibliotecă se pot găsi cărți rare despre istoria și tradiția Zakynthos, tratatele unor scriitori celebri, copii ale vechilor ziare și amintiri despre cel de-al doilea război mondial. Mai mult, poți admira și imagini cu Insula Zakyntho, înainte de calamitățile din 1953.

Centrul de Expoziții al Parcului Național Marin

Centrul Expozițional Tematic al faimoasei țestoase Caretta-Caretta merită văzut în orice vacanță, oricât de scurtă sau lungă ar fi ea. Centrul se află în Parcul Național Marin, în Dafni, și este parte din departamentul municipiului Vasilikos. Zona amenajată a centrului tematic, expoziția și materialele informative, oferă o mulțime de informații interesante și surprinzătoare despre broaștele țestoase marine și plajele lor cuibăritoare din Zakynthos. Pe lângă promovarea și studiul Caretta caretta, Parcul Marin te suprinde și cu alte specii endemice de floră și faună din Zakynthos, legate de tradiția și istoria insulei.  Construcția Centrului Expozițional Tematic a fost finanțată de Fondul European de Dezvoltare Regională și din resurse naționale.

Muzeul de Istorie Naturală Helmi

Muzeul de Istorie Naturală Helmi este singurul de acest fel din Zakynthos. Ceremonia de deschidere a avut loc la 10 octombrie 2000, iar fondatorul este domnul Panayiotis Helmis. Muzeul este situat în satul Ayia Marina, pe insula Zakynthos, într-o frumoasă clădire tradițională. Colecțiile muzeului cuprind specimene din flora și fauna naturii Zakynthi precum roci și minerale, fosile vegetale și animale, scoici, pești și păsări. Materialul educațional pentru copii ajută la transformarea vizitei într-o experiență de-a dreptul amuzantă. Muzeul de Istorie Naturală Helmi este unul dintre cele mai cunoscute și vizitate muzee din Insula Zakynthos pe timp de vară. Un loc perfect de vizitat cu familia, indiferent de vâstă.

Muzeul Naval

Muzeul Naval se află în stațiunea turistică Tsilivi și este singurul muzeu din Zakynthos, care reproduce istoria maritimă a insulei din secolul al XVII-lea până în prezent. Colecția interioară include acuarele care dezvăluie întreaga evoluție a transportului maritim. De asemenea, aici vei putea admira o mare varietate de nave bizantine, cde la începutul Imperiului Bizantin, până la distrugerea sa de către turci, în 1453. Muzeul este deschis între orele 8.00 și 15.00 șe în timpul vacanței. Numărul de telefon este: 0030 26950 42436.

Muzeul cultural și agricol

Ești în Grecia, pe una dintre cele mai faimoase insule. Sigur vei vrea să gusști, să vezi și să fotografiezi bogățiile ei naturale. Iar pentru asta, mergi în Muzeul cultural și agricol din micul sat Pigadakia, de sub localitatea Alykes. Acest Muzeu cultural și agricol a fost înființat în 1998 și expune istoria culturii și tradițiilor lumii rurale grecești, tipică pe această insulă. Aici poși admira lucrări rare din secolul al XVI-lea, cum ar fi unelte de lucru, unelte de zi cu zi și opere foarte rare ale artizanatului vechi local. Muzeul este într-o casă tradițională cu living, bucătărie și dormitor mobilat cu mobilier tradițional. În curtea casei există mașini agricole folosite pentru măcinarea cerealelor și pentru presarea strugurilor și a măslinelor.

Testimoniale

  • Am fost anul asta in Zakynthos si e mirific. La greci nu merita sa mergi la ultra all inclusiv. Hotelul Chryssi Akti unde am stat noi are aer conditionat desi e de 2 stele. Piscina si barul sunt la 10 m de hotel. Pe plaja de la Navaggio se sta o ora dar e de ajuns ca vb aia e turul insulei. Sunt plaje gen Banana Beach unde ai tot confortul din lume. Mancare in luna august ajunge cca 30 euro 2 persoane/cina cu tot ce vrei. Asa ca oricand Grecia decat litoralul nostru. Nu mergeti daca visati nave cosmice si beti apa Evian…in rest de la apa marii si pana la persoanele pe care le intalnesti merita din plin

    Bodo
  • Buna. Ne-am intors din Zakynthos, am stat in hotelul Cavo d’ oro este foarte ok ca si hotel, curatenie se face in fiecare zi, daca lasi prosopul jos ti l schimba, lenjeria si toate prosoapele se schimba la 2 zile. In camera am avut chicineta, farfurii, tacamuri, o oala, o cana electrica, un prajitor de paine. Baie este un pic cam mica. Micul dejun a fost foarte bogat aveai ce alege, noi am avut doar mic dejun.

    Georgiana

Rezerva acum!

Verifica disponibilitatea

Inline
Inline