Zakynthos

Vremea in Zakynthos

Vremea în Zakynthos este frumoasă pe tot parcursul anului. Clima din Zakynthos (sau Zante), insula grecească a Mării Ionice, este mediteraneană, cu ierni blânde și ploioase, și veri calde și însorite. Iulie este cea mai căldurosă lună din an, cu o temperatură medie de 26°C. Cea mai rece este luna ianuarie, cand temperatura ajunge la 0°C. Decembrie este luna cu cele mai multe precipitații, cu o medie de ploaie de 170 mm. Cea mai bună lună pentru a înota în mare este luna august, când temperatura medie a mării este de 26°C.

Vremea in Zakynthos – iarna

Ploile sunt destul de abundente, având în vedere că meteorologii înregistrează aproape 1.000 de milimetri pe an. Însă ele sunt concentrate în perioada octombrie-martie. În lunile mai si septembrie plouă puțin, iar din iunie până în august aproape că nu există ploi. Iarna, din decembrie până la mijlocul lunii martie, este ușoară, dar ploioasă. Lunile cele mai ploioase sunt decembrie și ianuarie, când se înregistrează peste 150 de milimetri de precipitații pe lună. Cu toate acestea, există o mulțime de zile însorite.

Datorită reliefului variat, zonele joase ale insulei sunt verite de vânturi puternice. Astfel, iarna, zăpada nu zăbovește niciodată în zonele de câmpie. Uneori, aceasta se așerte pe dealurile interioare care ajung la 758 de metri deasupra nivelului mării. Există, însă, și zile în care vântul rece din nord se face resimțit și la câmpie, iar temperatura minimă poate ajunge iarna la 0°C.

Vremea in Zakynthos – primavara

Primăvara, de la mijlocul lunii martie până în mai, vremea în Zakynthos este plăcută. Ploile devin din ce în ce mai rare, iar zilele însorite devin din ce în ce mai frecvente. Mai este o lună plăcută, înainte de venirea căldurii verii. Așadar, dacă nu suporți căldura, alege o vacanță pe Floarea Levandului în lunile de primăvara. Este luna în care culorile naturii încep să se intensificie, iar soarele te încălzește ușor.

Vremea in Zakynthos – vara

Vara, din iunie până la mijlocul lunii septembrie, este însorită și fierbinte. Temperatura maximă depășește adesea 30 °C și poate atinge cu ușurință 35 °C, mai ales în august. În cele mai fierbinți zile, ea poate atinge 40 °C, așa cum sa întâmplat în august 2006. Din fericire, brizele de mare suflă, oferind aer suficient cât să facă temperatura destul de confortabilă. În plus, în acele zile, apa mării este perfectă de bălăceală. Trebuie doar să ai loțiune de soare de calitate și o pălărie care să te ferească de insolație.

Vremea in Zakynthos – toamna

Toamna, de la mijlocul lunii septembrie până în noiembrie, este ușoară (inițial chiar suficient de caldă) și ploioasă. În octombrie, vremea este tot caldă. Atât de caldă încât te poți bucura de baie în mare, dacă nu ești friguros. Temperatura mării este suficient de caldă pentru înotul din iulie până în septembrie. În lunile iunie și octombrie este în jur de 22 °C – puțin răcoroasă, dar totuși plăcută.

Vremea in Zakynthos – când să mergi?

Cea mai bună perioadă să mergi în vacanță în Zakynthos, pentru înot și plajă, este din iunie până la mijlocul lunii septembrie. Țestoasele Caretta caretta ajung pe plaje pentru a-și depune ouăle în iunie. Pentru excursii pe insulă, este preferabilă luna mai, sau poate prima jumătate a lunii octombrie. Astfel, eviți căldura verii, când e de preferat să te bălăcești în mare.

Testimoniale

  • Buna. Ne-am intors din Zakynthos, am stat in hotelul Cavo d’ oro este foarte ok ca si hotel, curatenie se face in fiecare zi, daca lasi prosopul jos ti l schimba, lenjeria si toate prosoapele se schimba la 2 zile. In camera am avut chicineta, farfurii, tacamuri, o oala, o cana electrica, un prajitor de paine. Baie este un pic cam mica. Micul dejun a fost foarte bogat aveai ce alege, noi am avut doar mic dejun.

    Georgiana
  • M-am intors de curind dintr-un sejur dublu din insula ZAKYNTHOS hotel Andreolas. Hotelul f.curat,se face curatenie zilnic,mic dejun acelasi in fiecare dimineata,dar poti sa maninci cit vrei ,insa cafeaua nu se poate bea,la fel si sucul niste apa colorata

    Viorica

Rezerva acum!

Verifica disponibilitatea

Inline
Inline