Zakynthos

Transport Zakynthos – cum ajungem

Dacă te pregătești pentru un sejur sau pur și simplu pentru o vizită pe „Floarea Levantului”, iată câteva moduri de transport Zakynthos, pentru o călătorie confortabilă și rapidă. Transport Zakynthos prin toate mijloacele.

Transport Zakynthos: avion

Zakynthos este foarte ușor accesibil din Atena cu zboruri zilnice de 45 de minute. Companiile aeriene care acoperă această rută sunt Olympic Air (www.olympicair.com) și Aegean Airlines (http://en.aegeanair.com). În plus, în perioada de vară, Zakynthos este conectat direct la multe orașe europene cu zboruri charter. Există zboruri directe care pleacă din Londra, Manchester, Birmingham, Glasgow, Edinburgh, Newcastle și alte orașe. Există, de asemenea, zboruri care leagă Zakynthos de Kefalonia, Corfu și Preveza (Lefkada) cu Skyexpress (www.skyexpress.gr). Aeroportul „Solomos” din Zakynthos se află la trei kilometri de oraș și este accesibil cu taxiul sau mașina personală. De asemenea, exista agenții de turism care oferă transport cu avionul spre Insula Zakynthos, fie doar bilete de avion, fie pachet turistic complet.

Transport Zakynthos: autocar

Poți ajunge pe insula Zakynthos și cu autocarul sau cu mașina personală. Există agenții de transport și agenții de turism care oferă transport Zakynthos cu autocarul. Printre ele se numară compania My Bus (www.mybus.ro), care oferă transper pe ruta Patras – Kilini – Kefalonia- Zakynthos, și agentia de turism Europa Travel (detalii pe www.europatravel.ro).

Transport Zakynthos: feribot

Se poate ajunge la Patras cu feribotul din Italia, cu plecări din porturile din Veneția, Trieste, Ancona, Bari și Brindisi. Printre companiile maritime care acoperă acest traseu sunt Minoan, Red Star Ferries, Anek, Superfast, Grimaldi, Ventouris. Din Patras, trebuie să mergi 60 de kilometri de-a lungul drumului național nou, prin Pyrghos, până la orașul de coastă Killini. De la Killini există feriboturi care pleacă spre Zakynthos, iar durata călătoriei este de aproximativ o oră și jumătate.

Zante – Killini

Există două companii pentru ruta Killini – Zakynthos:
– Kefalonian Lines – www.kefalonianlines.com
– Levante Ferries – www.levanteferries.com. Pe site găsești orarele si prețurile. De asemenea, ai posibilitatea de a rezerva biletele.

Zante – Kefalonia

Zakynthos este legat de Kefalonia și de feribot – printr-un traseu ce durează aproximativ o oră. Plecarea se face din Agios Nikolaos (din nordul insulei), până la Pesada, în partea de sud a insulei Kefalonia. Prețul este de 9 euro de persoana si 31 euro pentru masini. Ele variaza in functie de dimeniunea masinii si, bineînțeles, de perioadă.

Autobuz

Există excursii zilnice de la Zakynthos la Atena (5 ore), Patras (2 ore) și Salonic (9 ore) cu autobuzul companiei KTEL. Site-ul companiei de transport este www.ktel-zakynthos.gr, iar aici găsești informații despre rute și prețuri. Pentru copiii sub 10 ani se plătește mai puțin.
Pentru mai multe informații:
Atena KTEL Autobuz: strada Kifissou 100 – Tel. +30 210 5129432
Zakynthos: +30 26950 22255, 42656 – Stația de autobuz KTEL se află în orașul principal.

Transport Zakynthos: rute interne

Există autobuze în fiecare zi care leagă capitala Zakynthos de următoarele stațiuni și invers:
– Tsilivi (10 curse pe zi)
– Laganas (14 curse pe zi)
– Argasi (11 curse pe zi)
– Kalamaki (14 curse pe zi)
– Alykes (5 curse pe zi)
– Vassilikos (4 curse pe zi)
– Limni Keri (3 curse pe zi)
– Volimes (o cursă pe zi).

Numărul de runde este aproximativ și prețul biletului într-o direcție variază între 1.80 și 3.60 euro, în funcție de destinație. Pentru calendarul acestor runde pentru transport Zakynthos vizitați site-ul companiei KTEL: www.ktel-zakynthos.gr

Testimoniale

  • Buna. Ne-am intors din Zakynthos, am stat in hotelul Cavo d’ oro este foarte ok ca si hotel, curatenie se face in fiecare zi, daca lasi prosopul jos ti l schimba, lenjeria si toate prosoapele se schimba la 2 zile. In camera am avut chicineta, farfurii, tacamuri, o oala, o cana electrica, un prajitor de paine. Baie este un pic cam mica. Micul dejun a fost foarte bogat aveai ce alege, noi am avut doar mic dejun.

    Georgiana
  • Am fost anul asta in Zakynthos si e mirific. La greci nu merita sa mergi la ultra all inclusiv. Hotelul Chryssi Akti unde am stat noi are aer conditionat desi e de 2 stele. Piscina si barul sunt la 10 m de hotel. Pe plaja de la Navaggio se sta o ora dar e de ajuns ca vb aia e turul insulei. Sunt plaje gen Banana Beach unde ai tot confortul din lume. Mancare in luna august ajunge cca 30 euro 2 persoane/cina cu tot ce vrei. Asa ca oricand Grecia decat litoralul nostru. Nu mergeti daca visati nave cosmice si beti apa Evian…in rest de la apa marii si pana la persoanele pe care le intalnesti merita din plin

    Bodo

Rezerva acum!

Verifica disponibilitatea

Inline
Inline