Zakynthos

Insula Zakynthos

Soare grecesc, plaje cu nisip alb, stânci abrupte și cele mai limpezi ape din Europa… Zakynthos, insula care te cucerește cu farmecul autentic, cu poveștile de demult și cu micile țestoase Caretta-Caretta. A treia cea mai mare insulă din zona Ionică, Zakynthos este adesea inclusă în cele mai mari topuri ale lumii pentru plajele sale. O destinație aparte, vie și colorată, de unde îți vine greu să mai pleci.

Peșteri și culori exotice

Insula Zakynthos, sau Zante, este una dintre cele mai frumoase și populare insule din Marea Ionică. Aflată la sud de Kefalonia – altă bijuterie a Greciei – ea acaparează anual tineri și vârstnici deopotrivă prin varietatea plajelor și pentru viața de noapte intensă. Cea mai faimoasă plajă, presărată cu nisip auriu și mărginită de ape albastre exotice, este Navagio. Un loc rupt parcă de realitate, a cărui frumusețe a făcut și face încontinuare înconjurul lumii. Este zona „must see” în fiecare vacanță în Zakynthos, alături de celebrele Peșteri Albastre. Iar dacă acestea nu ar fi fost de ajuns, partea sudică a insulei te cucerește cu numeroase alte întinderi de nisip, printre cele mai apreciate fiind Vassilikos, Gerakas și Spiantza. Motivul: pe lângă simplitatea și frumusețea naturală, acestea sunt locurile unde se reproduc țestoasele de mare Caretta-Caretta.

Zakynthos Town

O altă atracție majoră a insulei este Zakynthos Town. Principalul oraș și port al insulei, ce se întinde mândru la baza dealului Bochali. Un oraș modern, aproape de țărm, presărat cu muzee și privit de deasupra de un mândru castel venețian. Este locul care îmbină cu lejeritate relaxarea la plajă cu explorarea și cunoașterea istoriei întregii insule. Pe lângă Zakynthos Town, insula abundă în sate frumoase, unice prin arhitectura caselor și tradițiile păstrate parcă cu sfințenie, în ciuda valului turistic ce pare să ia amploare an de an. Printre cele mai cunoscute sunt Keri, Volimes, Maries, Katastari și Argassi Village. Iar acestea sunt doar câteva…

Plaje pe insula Zakynthos

În Zakynthos găsești plaje pentru toate gusturile. Multe sunt dedicate familiilor cu copii, printre cele mai apreciate fiind Alikes, Argassi și Tsilivi. Tot pentru familii este și Laganas unde poți ajunge luându-ți o excursie cu unul dintre vaporașele afate în portul insulei. Este locul în care poți vedea micile țestoase Caretta-Caretta, aflate pe cale de dispariție. Pentru plaje retrase și liniștite, mergi în Amoudi, Dafni, Makri Gialos si Xehoriati. Iar dacă vrei plaje naturale, mergi în Limnionas și Porto Roxa. O plajă mai puțin știută este Xigia, unde te poți trata de artrită datorită apei sale bogate în sulf.

Insula Zakynthos are multe de oferit. Aici sunt încă multe lucruri de descoperit. Motiv pentru care, hai să parcurgem împreună toate atracțiile, toate peisajele, toate secretele gastronomice și toate tradițiile, într-o explorare detaliată a uneia dintre cele mai spectaculoase destinații grecești. De acum, pregătește-te de vacanțe în locuri mai puțin turistice și mai mult tradiționale. Descoperă Zakynthos pas cu pas.

Testimoniale

  • Buna. Ne-am intors din Zakynthos, am stat in hotelul Cavo d’ oro este foarte ok ca si hotel, curatenie se face in fiecare zi, daca lasi prosopul jos ti l schimba, lenjeria si toate prosoapele se schimba la 2 zile. In camera am avut chicineta, farfurii, tacamuri, o oala, o cana electrica, un prajitor de paine. Baie este un pic cam mica. Micul dejun a fost foarte bogat aveai ce alege, noi am avut doar mic dejun.

    Georgiana
  • M-am intors de curind dintr-un sejur dublu din insula ZAKYNTHOS hotel Andreolas. Hotelul f.curat,se face curatenie zilnic,mic dejun acelasi in fiecare dimineata,dar poti sa maninci cit vrei ,insa cafeaua nu se poate bea,la fel si sucul niste apa colorata

    Viorica

Rezerva acum!

Verifica disponibilitatea