Zakynthos

Atractii turistice pe Insula Zakynthos

Atractii turistice pe Insula Zakynthos

Zakynthos este o insulă verde înzestrată cu văi fertile și cu climat tipic mediteranean, care se întinde pe o suprafață de 406 kilometri pătrați și se mândrește cu porțiuni splendide de litoral, ce însumează 123 de kilometri lungime. Zakynthos se numără printre cele mai frumoase și cunoscute insule ale Mării Ionice, atât pentru plaje mărginite de ape cristaline și o lume subacvatică interesantă, cât și pentru viața de noapte intensă. Este insula ce atrage tineri și vârstnici deopotrivă, îmbinând cu finețe facilitățile lumii moderne cu iubitele tradiții ale Greciei. Principalele atractii turistice pe Insula Zakynthos sunt:

Atracții între est și vest

Zakynthos, sau Zante, se afla pe coasta vestica a Greciei. Legenda spune că ea a fost denumită după Zakynthos, fiul lui Arcadian Dardanos, primul locuitor al insulei. Partea sud-estică este bogată în plaje de nisip, iar partea vestică este bogata în stânci abrupte, în flora și faună subacvatică. Ajuns aici, vei descoperi peste 7.000 de specii de flori și două specii de animale marine protejate prin lege: țestoasele Caretta-Caretta și focile Monachus Monachus. Iar dacă pe lângă frumusețile naturale îți dorești și un pic de istorie, îndreaptă-ți atenția spre stilul arhitectural. Pe întreaga insulă predomină influențe venețiene adoptate în perioada 1484-1797. Influențe ce oferă orașelor un aer romantic, cuceritor. Mergi în orașul Zakynthos – portul principal și capitala insulei, care atrage anual mii de turisti. Pentru și mai multe, nu rata Parcul Marin National, plaja Navagio și Grotele albastre.

De la plaje populare, la plaje retrase

Cele mai cunoscute și apreciate plaje in Zakynthos sunt cele din Alikes, Argassi, Tsilivi si Laganas. Sunt plaje frumoase, cu peisaje spectaculoase si nenumarate facilitati pentru sporturi acvatice si de plaja. Aici vin adesea familii cu copii. Laganas este cea mai cunoscuta si, poate, cea mai pozată dintre toate, însă poți ajunge la ea doar dacă mergi într-o excursie cu unul dintre vaporașele afate în portul insulei. Acolo vezi celebrele țestoase Caretta-Caretta, aflate pe cale de dispariție. Dacă vrei plaje in Zakynthos mai retrase, intime, mergi în Amoudi, Dafni, Makri Gialos și Xehoriati. Pentru peisaje naturale, ai Limnionas și Porto Roxa. Iar una dintre cel mai puțin știute plaje din Zakynthos este Xigia. Aici se fac tratamente pentru artrită. Apa este bogată în sulf.

Luni perfecte pentru plajă

Zakynthos este considerată cea mai însorită insulă a Greciei. Ea se bucură de un climat tipic mediteranean, cu ierni blande și veri călduroase, iar cea mai bună lună de bălăceală este august. Atunci, umiditatea este destul de ridicată, iar temperatura poate depași ușor 35 de grade Celsius. Dacă vrei o vacanță în Zakynthos, când temperatura este ai confortabilă, alege lunile mai, iunie, septembrie sau octombrie. Este perioada când soarele nu este atât de arzător ca-n luna august, iar după amiaza este perfectă pentru plajă.

Testimoniale

  • M-am intors de curind dintr-un sejur dublu din insula ZAKYNTHOS hotel Andreolas. Hotelul f.curat,se face curatenie zilnic,mic dejun acelasi in fiecare dimineata,dar poti sa maninci cit vrei ,insa cafeaua nu se poate bea,la fel si sucul niste apa colorata

    Viorica
  • Am fost anul asta in Zakynthos si e mirific. La greci nu merita sa mergi la ultra all inclusiv. Hotelul Chryssi Akti unde am stat noi are aer conditionat desi e de 2 stele. Piscina si barul sunt la 10 m de hotel. Pe plaja de la Navaggio se sta o ora dar e de ajuns ca vb aia e turul insulei. Sunt plaje gen Banana Beach unde ai tot confortul din lume. Mancare in luna august ajunge cca 30 euro 2 persoane/cina cu tot ce vrei. Asa ca oricand Grecia decat litoralul nostru. Nu mergeti daca visati nave cosmice si beti apa Evian…in rest de la apa marii si pana la persoanele pe care le intalnesti merita din plin

    Bodo

Rezerva acum!

Verifica disponibilitatea