Zakynthos

Produse locale din Zakynthos

Produse locale din Zakynthos? Zakynthos are o climă mediteraneană ușoară, cu multă ploaie între noiembrie și ianuarie, și mult soare pe tot parcursul anului. Este o insulă cu vegetație luxuriantă și bogată în produse agricole bazate pe cultivarea măslinelor, a fructelor de citrice, a strugurilor și a florilor. Insula este deosebit de renumită pentru măslinele și vinurile sale.

Există o mulțime de asemănări între mâncarea din Zakynthos și mâncarea din celelalte insule Ionice, însă insula are propriile specialități. Printre ele se numără iepure cu usturoi, un peparat din vântătă în sos de usturoi numit „skordostoumbi melitzana”, ragout de vită și tsilipourlo.Ca toate insulele grecești, insula Zakynthos este foarte bogată în produse alimentare de mare, proaspete și de înaltă calitate. În Zakynthos se produc și brânzeturi gustoase, inclusiv ladotiri (brânză de ulei). De asemenea, pot fi găsite dulciuri, cum ar fi mandolato și pasteli (semințe de susan caramelizate cu miere). Vinurile din Zakynthos sunt de asemenea celebre pentru aroma și gustul lor. Iată de ce produse locale te poti bucura în Zakynthos, cu care te poți întoarce acasa și ca suveniruri.

Produse locale Zakynthos: Coacăze

Una dintre principalele surse de venit a agricultorilor locali o reprezintă cultivarea strugurilor negri. Struguri uscați natural, pentru obținerea coacăzelor. Acestea sunt folosite în Grecia în fabricarea mai multor produse și sunt exportate și în alte țări ale Uniunii Europene. Dacă ajungi în Zakynthos, trebuie să le încerci.

Produse locale Zakynthos: Vin

Zakynthos abundă în podgorii, unde se produc diferite tipuri de vin. Fiecare familie produce în mod tradițional propriul vin, care se bea zilnic la masa. În multe sate, aceasta este o tradiție care se menține populară din străbuni. Există numeroase soiuri de struguri și fiecare vin este unic, având propriul gust, propriile culori și arome. Mulți producători îți vând vinurile în toată Grecia și îl exportă și în străinătate.

Produse locale Zakynthos: Ulei de măslineInsula Zakynthos este plină de plantații de măslini, iar acestea sunt o sursă importantă de venit pentru agricultorii locali, datorită producției de ulei de măsline. În jurul lunii noiembrie, familiile încă recoltează măslinele și le duc la uzina de procesare locală. Uleiul de măsline de aici este de înaltă calitate.

Produse locale Zakynthos: Miere

În satele de munte din Zakynthos, mierea încă este produsă într-un mod natural tradițional și are un gust unic. Poți cumpăra miere de la magazinele locale și de la localnicii care își vând marfa pe marginea drumului.

Produse locale Zakynthos: Brânză Ladotyri

Zakynthos are propria sa brânză specială, nativă insulei. Ea se numește Ladotyri și este o brânză tare, produsă din lapte de capră și lapte de oaie. Numele său este preluat din cuvintele grecești – ulei și brânză – deoarece procedura tradițională folosita la prepararea acesteia presupune menținerea ei mult timp în ulei de măsline. Brânza Ladotyri are un gust ușor picant.

Produse locale Zakynthos: Mandolato – Fytoura – Pasteli

Mandolato, Fytoura și Pasteli sunt dulciuri tradiționale locale din Zakynthos. Dulciuri preparate după rețete transmise prin generații. Mandolato este nuca făcută cu albușuri de ou, miere, zahăr și migdale, și este de obicei consumat în timpul carnavalului. Fytoura este fabricat din grâu, prajit și acoperit cu o mulțime de zahăr, iar Pasteli se face cu semințe de susan, miere și migdale. Ambele sunt vândute în lunile de vară. Le găsești pe multe tarabe din orașul Zakynthos.Produse locale Zakynthos: Ceramică

De-a lungul insulei Zakynthos, vei găsi multe ateliere de ceramică. Unele ateliere te lasă să privești întregul proces de creare manuală a ceramicii. Ba mai mult, te va lăsa să-ți încerci și tu talentul. Ceramica este realizată prin turnarea argilei, iar la decorarea piesei se folosesc vârfuri și unelte tradiționale. Colorarea vasului se realizează manual, folosind desenele și tehnicile ceramicii bizantine. Este dificil să găsești două piese la fel, fiecare produs fiind unic.

Testimoniale

  • Buna. Ne-am intors din Zakynthos, am stat in hotelul Cavo d’ oro este foarte ok ca si hotel, curatenie se face in fiecare zi, daca lasi prosopul jos ti l schimba, lenjeria si toate prosoapele se schimba la 2 zile. In camera am avut chicineta, farfurii, tacamuri, o oala, o cana electrica, un prajitor de paine. Baie este un pic cam mica. Micul dejun a fost foarte bogat aveai ce alege, noi am avut doar mic dejun.

    Georgiana
  • M-am intors de curind dintr-un sejur dublu din insula ZAKYNTHOS hotel Andreolas. Hotelul f.curat,se face curatenie zilnic,mic dejun acelasi in fiecare dimineata,dar poti sa maninci cit vrei ,insa cafeaua nu se poate bea,la fel si sucul niste apa colorata

    Viorica

Rezerva acum!

Verifica disponibilitatea