Zakynthos

Monumente istorice în Zakynthos

Există numeroase monumente istorice în Zakynthos, care să amintească de personalități distinse ale trecutului. În piața mare din Solomos, există numeroase statui și busturi. Printre acestea se numără și statuia poetului național Dionysios Solomos, pe care este gravată o linie a poemului său „Imnul la libertate”. Statuia este flancată de ambele părți de două tunuri și de steaua care amintește scrierile unui alt poet foarte iubit din Zakynthos – Kalvos.

Tot în Piața Solomos se află statuia cu bustul lui Ugo Foscolo, celebrul poet italian născut în Zante, în 1778. De asemenea, în stradă, dedicată lui, se află și cenotaphul lui Foscolo, cu statuia „Ingerului plâns”. Apoi, pe Dealul Strani, din spatele orașului, există o altă statuie cu bustul lui Solomos. Se spune că poetul obișnuia să vină aici, locul fiind o inspirație în lucrările sale. Iar acestea sunt doar câteva dintre marile monumente istorice în Zakynthos. Iată ce mai poți vedea.

Monumente istorice în Zakynthos – Castelul Venețian

O altă clădire care dovedește influența remarcabilă a venețienilor pe această insulă. Castelul Venețian se află în Bochali, în partea din spate a orașului Zakynthos. Doar zidurile sale au mai rămas din clădirea antică. Cu toate acestea, merită vizitate ruinele aflate în verdeața unei păduri, de unde priveliștea îți arată întregul oraș principal al insulei. Orașul medieval Zakynthos, unde se află acum ruinele, a constat în multe case și 12 biserici, multe dintre ele doborâte de cutremure și războaie. Castelul Venețian este unul dintre cele mai importante monumente istorice în Zakynthos. Pereții lui au fost consolidați în 1970, deoarece au fost în pericol să cadă din cauza curemurelor. În 1984 au fost salvate și multe biserici ce datează din secolele al XI-lea și al XVIII-lea. Ele au fost reconsolidate și readuse la lumină, cu arhitectura originală, din perioada bizantină și ocupația engleză.

Crucea din Kampi

O cruce de ciment ale cărei dimensiuni te lasă cu gura căscată. Ea poate fi zărită de la kilometri distanță de orașul în care se află, Kabì sau Kampi. Crucea uimește prin dimensiunile ei, dar reprezintă și amintește de cei care au murit în războiul civil. Este imposibil să uiți eroii insulei cu un simbol care se zărește de pe mare, chiar dacă se află la mai bine de 350 de metri de nivelul mării.

Turnul venețian

Imposibil să nu fi auzit de el. Este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice în Zakynthos .Pentru a vedea micul turn venețian, trebuie să ajungi în orașul Exo Chora, la nord de insulă, și apoi să mergi câțiva kilometri din centrul orașului, pe un drum ceva mai dificil. Până la un anumit punct, drumul nu mai este asfaltat și trebuie să continui până la promontoriul unde se află turnul de cercetaș. Turnul este de mici dimensiuni și este destul de bine conservat. În trecut, el folosea ca loc de detectare a inamicului, care venea de pe mare. Poziția Turnului venețian este perfectă. De aici poși zări cea mai mare parte a coastei de vest a insulei. După turn, drumul continuă, dar îți sugerăm să nu te avânți. Condițiile sunt proaste și nu ai o altă ieșire decât să înapoi.

Podul Argasi

În Argasi, un oraș aproape de Zakynthos, există un pod construit în 1800. El se află jumătate în nisip și jumătate în mare. Este neobișnuit să vezi o astfel de ruină a trecutului, la doar câțiva kilometri de zonele intens aglomerate de hoteluri. Da, chiar și în Grecia. Viziteaza-l. Este unul dintre puținele monumente istorice în Zakynthos destul de ciudate, dar impresionante.

Casa Sarakina

Aproape de orașul Mouzaki, stau întinse ruinele unei vile englezești care a rezistat cutremurului din 1953. Vila, numită Sarakina, aparține familiei Lunzi și este un exemplu tipic de casă rafinată, construită în stilul neo-clasic. Un stil tipic caselor din Zakynthos, înainte de catastrofă. Arhitectura originală se mai poate vedea doar la fațadă, la intrarea principală și la cele șapte ferestre de pe primul etaj. Atât a rezistat în fața cutremurului. În prezent, Casa Sarakina este unul dintre multele monumente istorice în Zakynthos care poate fi admirată doar la exterior. Interiorul nu este accesibil turiștilor.

Apeductul Vrysakia

Zona din jurul orașului Argasi prezintă câteva ruine de clădiri vechi. Printre ele se află podul de pe plajă, zidurile unei biserici și rămășițele unui apeduct folosit în trecut pentru a furniza apă întregii zone. Apeductul este accesibil printr-un drum neasfaltat, ascuns în vegetația care pornește din Argasi spre mediul rural. Ai grijă. Nu există marcaje care să te îndrume și nici care să îți spună pe unde te afli. Ia cu tine un gps. Chiar dacă drumul îți poate părea anevoios, apeductul Vrysakia este unul dintre cunoscutele monumente istorice în Zakynthos pe care să te vizitezi.

Testimoniale

  • Buna. Ne-am intors din Zakynthos, am stat in hotelul Cavo d’ oro este foarte ok ca si hotel, curatenie se face in fiecare zi, daca lasi prosopul jos ti l schimba, lenjeria si toate prosoapele se schimba la 2 zile. In camera am avut chicineta, farfurii, tacamuri, o oala, o cana electrica, un prajitor de paine. Baie este un pic cam mica. Micul dejun a fost foarte bogat aveai ce alege, noi am avut doar mic dejun.

    Georgiana
  • M-am intors de curind dintr-un sejur dublu din insula ZAKYNTHOS hotel Andreolas. Hotelul f.curat,se face curatenie zilnic,mic dejun acelasi in fiecare dimineata,dar poti sa maninci cit vrei ,insa cafeaua nu se poate bea,la fel si sucul niste apa colorata

    Viorica

Rezerva acum!

Verifica disponibilitatea

Inline
Inline