Zakynthos

Statiuni si plaje pe insula Zakynthos

Mediul natural, cu stânci masive și zone verzi imense, îți oferă posibilitatea de a alege între multe tipuri de plaje pe insula Zakynthos. Poți vizita golfuri cu nisip foarte fin, accesibil doar de pe mare, cu liniște chiar și în mijlocul lunii august , dar și golfuri stâncoase perfecte pentru iubitorii de snorkeling.

Plaje pe Insula Zakynthos – coasta de vest

a insulei are locuri naturale uimitoare, cum ar fi Navagio, fiordurile Porto Limniona și Porto Roxa și golful Porto Vromi cu a sa insula mică la orizont. Ea apare în mai toare pozele reprezentative insulei datorită culorii unice mării. Dacă alegi să înnoptezi în unul dintre hotelurile de aici, așteaptă-te la un apus de soare impresionant. Admira-l de la farul lui Keri, de la Shipwreck și de la satul Kambi.

Coasta de est și golful țesoaselor

Coasta de est a insulei Zakynthos este cea mai variată. Acesta oferă plaje nisipoase precum Tsilivi, Alykes și Amboula, iar spre nord există frumoase golfuri stâncoase. Printre ele se află Plaja Xigia, Makris Gialos și frumoasele Peșteri Albastre cu frumoasele loc culori. Golful sudic se întinde de la plaja Limni Keri până la Gerakas și este dedicat în întregime țestoaselor de loggerhead (Caretta-Caretta) și Parcului marin din Zakynthos. Pe lângă numeroasele plaje cu nisip lung, golful este cunoscut prin insula Marathonissi și peșterile din Capul Marathia.

Alykes și Alykanas

Două mici stațiuni din nord-estul insulei, adorate pentru varietatea peisajelor lor. Alykes stă între munți, dar are ieșire la plajă… Este o stațiune linistită, care abundă în livezi și plantații de măslini și are o esență tipic grecească. Stațiunea este ideală pentru o vacanță de vară sau toamnă, dacă vrei să trăiești câteva zile în stil grecesc. Alykanas este și ea o stațiune cu tradiție, cu plajă întinsă de nisip fin și apă limpede. Cu toate acestea, ea este ceva mai comercială. Ambele formează superbul golf Alykon, cu apă limpede și numeroase taverne și facilități de distracție, ideală pentru familiile cu copii.

Argassi

La doar cinci kilometri de Zakyntos Town, Argassi este o stațiune dedicată turiștilor, puternic colorată cu flori. Foarte bine organizată, ea are o reputație excelentă printre practicanții de sporturi acvatice. Plaja este destul de îngustă, dar are nisip fin, aproape un kilometru lungime și este bine amenajată, cu taverne, baruri, restaurante si diverse magazine de suveniruri. Este stațiunea pe care să o alegi dacă ai spirit de aventură și energie dinplin pentru diferite activități de vară. Cât despre viața de noapte, trebuie să o experimentezi. Te vei îndrăgosti de întreaga stațiune.

Bouka

Bouka se află la doar 15 minute de capitala insulei, Zakynthos Town, și foarte aproape de faimoasele plaje Tsilivi și Tragaki. Este stațiunea și plaja unde să mergi dacă vrei relaxare totală, într-un peisaj mediteranean natural. Zona este vizitată adesea de întotători și, în special, cei cu familii și copii întrucat nivelul apei este mic. Nu te aștepta, însă, că vei găsi centre de sporturi nautice. Plaja stațiunii este dedicată în totalitate relaxării. Pentru distracție și mai multe facilități turistice, mergi pe plaja Tsilivi, aflată în imediata apropiere.

Gerakas

Este o plajă cu adevărat spectaculoasă. Se află în sudul insulei și este frecvent votată ca una dintre plajele europene de top. Gerakas este lungă, sălbatică și, deși populară, niciodată nu este aglomerată. Plaja face parte din Parcul Național Marin din Zakynthos (NMPZ). O zonă aprotejată, unde se dezvolta celebrele țestoase Caretta Caretta. De pe plaja Gerakas zărești celebra Marathonisi (Turtle Island – Insula Testoaselor). Chiar dacă e sălbatică, Gerakas are doua taverne de unde poți admira un apus de soare romantic.

Laganas

Laganas, probabil cea mai cunoscută plajă pe insula Zakynthos. Are cinci kilometri lungime si se întinde în partea sudică a insulei. La fel ca Gerakas, plaja face parte din Parcul Național Marin din Zakynthos, tot pentru protejarea naturii și a țestoaselor Caretta Caretta. Ea este în cea mai vie stațiune a insulei – Laganas, și este amenajată cu o mulțime de baruri, taverne și restaurante.

Navagio (Plaja Naufragiului)

Navagio, sau Plaja Naufragiului, apare pe aproape toate suvenirurile, pe toate afișele de turism și în reclamele video. Plaja se află în partea nordică a insulei Zakynthos și este celebră datorită epavei sale. Nava este într-un golf spectaculos, înconjurat de stânci albe din calcar, ce se îmbină în apele turcoaz ale Marii Ionice. Este locul de o frumusețe rară, la care poți ajunge doar prin una dintre excursiile organizate cu vaporașul.

Porto Koukla

Porto Koukla. Una dintre cele mai mari plaje pe insula Zakynthos. Și, în ciuda popularității sale, nu este aproape niciodată aglomerată. În loc în care poți înota liniștit în apele limpezi și turcoaz ale Mării Egee. Plaja este amenajată cu câteva baruri și taverne, este acoperită cu nisip fin și adesea vizitată de localnici.

Porto Roma

Porto Roma este una celebrele plaje pe insula Zakynthos, de pe partea sudică, în zona Vasilikos. Porto Roma este o plajă virgină cu nisip auriu, mărginită de ape puțini adânci, în care poți înota în siguranță. O locație perfectă pentru familiile venite într-o vacanță la plajă. Pe marginea ei se află câteva taverne, de unde îți poți cumpăra mâncare sau băuturi răcoritoare.

Plaja Tsilivi

Plaja Tsilivi este premiată cu „Blue Flag” și este în partea nordică a insulei. Tsilivi este recunoscută în Europa pentru frumusețea și curățenia ei. Este o plajă de doi kilometri lungime, acoperită cu nisip fin și destinată în special familiilor cu copii. Aproape de plajă sunt baruri, taverne și restaurante, precum și centre pentru sporturi nautoce. Este una dintre cele mai iubite plaje pe insula Zakynthos, unde poți testat distracția pe skijet, zbor cu parapanta, banana, hiodrobiciclete și multe altele.

Testimoniale

  • M-am intors de curind dintr-un sejur dublu din insula ZAKYNTHOS hotel Andreolas. Hotelul f.curat,se face curatenie zilnic,mic dejun acelasi in fiecare dimineata,dar poti sa maninci cit vrei ,insa cafeaua nu se poate bea,la fel si sucul niste apa colorata

    Viorica
  • Am fost anul asta in Zakynthos si e mirific. La greci nu merita sa mergi la ultra all inclusiv. Hotelul Chryssi Akti unde am stat noi are aer conditionat desi e de 2 stele. Piscina si barul sunt la 10 m de hotel. Pe plaja de la Navaggio se sta o ora dar e de ajuns ca vb aia e turul insulei. Sunt plaje gen Banana Beach unde ai tot confortul din lume. Mancare in luna august ajunge cca 30 euro 2 persoane/cina cu tot ce vrei. Asa ca oricand Grecia decat litoralul nostru. Nu mergeti daca visati nave cosmice si beti apa Evian…in rest de la apa marii si pana la persoanele pe care le intalnesti merita din plin

    Bodo

Rezerva acum!

Verifica disponibilitatea

Inline
Inline